Lite om mig själv

 

Jag vet egentligen inte vem som gav mig namnet Cross. Men jag lärde mig tidigt att när någon ropade Cross skulle jag lystra. Och jag accepterade mitt namn även om jag tycker det finns finare namn för en hund.

Min husse heter Mario. Fint namn tycker jag. Det kanske inte är själva bokstavskombinationen som får mig att gilla namnet utan det faktum att min husse var och är en sån sympatisk person. Visst, jag måste alltid lyda och följa honom – han är ju blind och helt beroende av att jag är den pålitlige ledarhund han behöver.

Men du ska veta att det var en hård skola jag fick gå för att bli just så pålitlig. Många är de spratt jag ställt till med. Och misstagen jag gjort som valp under utbildningen kan räknas i dussintal. Men till slut blev jag trots allt en ganska bra ledarhund, om jag får säga det själv. Åtminstone skryter min husse ofta med mig.

Nu får du inte veta mer om mig för tillfället.  Skaffa min bok MED MINA EGNA ÖGON SETT. Den går att köpa i bokhandeln, på Adlibris eller direkt hos mitt svenska förlag SOLVÄNDAN. Adressen är www.solvandanforlag.se. Du kommer att bli överraskad över hur mycket jag har förstått av hur människor fungerar.